Tekvicové korenené latte stojí za to!
Postup:
-
Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme a opatrne nožom prepolíme. Lyžičkou potom vydlabeme jadierka.
-
Tekvicu rozložíme na plech na pečenie a dáme ju takto prepolenú piecť. Podľa veľkosti tekvice to potrvá od 30 do 45 min. Menšiu tekvicu budeme piecť samozrejme kratšie.
-
Upečenú tekvicovú dužinu potom ľahko lyžicou preložíme do mixéra a s troškou vody ju rozmixujeme.
-
Tekvicové pyré dobre ochutíme škoricou, muškátovým orieškom, mletým zázvorom a pokojne aj štipkou čierneho korenia.
-
Pripravíme si silné a kvalitné espresso.
-
Zohrejeme plnotučné mlieko a malým ručným napeňovačom mlieka na capuccino mlieko speníme.
-
Do vhodného a vysokého pohára dáme 2 PL pyré, horúcu kávu a napenené horúce mlieko.
-
Všetko spolu ešte jemne premiešame.
-
Podávame bohato ozdobené šľahačkou a výdatne posypané škoricou.
-
Môžeme pridať aj pár hoblín dobrej horkej čokolády a lyžičku medu.
- Prajeme vám pekný Halloween. Verte nám, že tento horúci kávový nápoj vám ho pekne osladí a zároveň vás poriadne zahreje. Tekvicové spice latte je totiž jesenným hitom v mnohých populárnych svetových kaviarenských sieťach.