Srbské rizoto

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Srbské rizoto

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

Srbské rizoto je úplná klasika – žiadne talianske krémové rizoto, ale poctivá porcia ryže, mäsa, hrášku a strúhaného syra. Ak naň zo školskej jedálne nemáte dobré spomienky, týmto receptom si určite mienku o rizote opravíte. Výborne sa k nemu hodia kyslé uhorky, alebo hlávkový šalát v sladkokyslom náleve.

Poctivé srbské rizoto s mäsom, hráškom a strúhaným syrom

Postup:

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne, pridáme mleté mäso a opekáme ho do hneda. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku a pokračujeme v restovaní.
  2. Ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať.
  3. K mäsu pridáme paradajkový pretlak, premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a zasypeme paprikou. Premiešame, prisypeme ryžu a podlejeme vývarom. Dobre premiešame, pridáme hrášok a na slabom plameni dusíme zakryté až kým nie je ryža mäkká. Občas premiešame, ak treba, dolejeme vývar alebo vodu.
  4. Rizoto podávame s nastrúhaným syrom, čerstvou petržlenovou vňaťou a nakladanou zeleninou.
veľkonočná zemiaková baba
30 min