Videorecept – provensálske slané muffiny s čabajkou, olivami a syrom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Videorecept – provensálske slané muffiny s čabajkou, olivami a syrom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 6-8 kúskov:

  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 vajíčka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 100-120  ml mlieka
  • 50 g nahrubo nastrúhaného ovčieho syra
  • 10-15 zelených olív bez kôstok
  • 1 nožička klobásky čabajky
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo a múka na vymastenie formičiek
  • slnečnicové semienka na posypanie nemusí byť
Ingrediencie

Na 6-8 kúskov:

  • 250 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 vajíčka
  • 50 g rozpusteného masla
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 100-120  ml mlieka
  • 50 g nahrubo nastrúhaného ovčieho syra
  • 10-15 zelených olív bez kôstok
  • 1 nožička klobásky čabajky
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • maslo a múka na vymastenie formičiek
  • slnečnicové semienka na posypanie nemusí byť

Nutričné hodnoty

Provensálske slané muffiny s čabajkou, olivami a syrom

Postup:

  1. V miske prešľaháme vajíčka metličkou. Mlieko a jogurt metličkou zmiešame. Maslo roztopíme. Roztopené maslo a jogurt s mliekom prilejeme k vajíčkam. Premiešame.
  2. K tekutým surovinám preosejeme múku spolu s kypriacim práškom a krátko premiešame.
  3. Pridáme nakrájané zelené olivy, klobásku, petržlenovú vňať a sušené bylinky. Osolíme a okoreníme. Premiešame stierkou.
  4. Muffinový plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Lyžicou naplníme formu. Posypeme slnečnicovými semienkami.
  5. Pečieme cca 20 -25 minút do zlata.
  6. Po upečení vyberieme slané muffiny z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Alebo vo forme...
10 min