Sladké zemiaky - bataty sú aj u nás stále populárnejšie. Ich príprava je rýchla a ich chuť sa hodí takmer ku všetkému. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo, alebo prílohu.
Sladký zemiak s tofu a špenátom
- Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 – 30 minút pri 180 °c.
- Špenát nasypte do hlbšej panvice a pridajte vodu a štipku soli. Prikryte ho pokrievkou a varte 1 – 2 minúty, aby sa sparil. Zložte pokrievku, pridajte údené tofu nakrájané na kocky, biele korenie, mleté čili a všetko spolu premiešajte.
- Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou a vložte ich späť do rúry na ďalších 10 minút. Pred podávaním posypte pažítkou.
Náš tip:
Namiesto špenátu môžete použiť rovnaké množstvo mangoldu.Nutričné hodnoty - jedna porcia (390 g):
- Energia: 381,9 kcal/ 1598,9 kJ
- Bielkoviny: 12,9 g
- Tuky: 13,5 g
- Nasýtené tuky: 2,1 g
- Sacharidy: 45,8 g
- Cukor: 16,9 g
- Vláknina: 10,3 g
- Soľ: 2,7 g
- Vápnik: 294,4 mg/29 % odd
- Železo: 4,6 mg/38 % odd