Kuracie mäsko, farebná ryža s orientálnym nádychom, oriešky a sušené ovocie – to je exoticky a voňavý pilaf. Recept na pilaf je však jednoduchý a určite bude aj váš obľúbený.
Pilaf s kuracím mäsom, šafránom a orieškami
Postup:
- Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sušeným oreganom, paprikou a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame ho a necháme chvíľku v chlade marinovať.
- Medzitým rozpustíme v troške horúcej vody šafránové vlákna.
- Oriešky opečieme nasucho na panvici do zlata. Trvá to len chvíľku, cca 2 minútky. Necháme vychladnúť.
- Ryžu prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. V hrnci zohrejme olej, pridáme najemno nasekanú cibuľu, necháme ju zosklovatieť. Potom pridáme ryžu. Posolíme a opekáme, kým ryža nie je priesvitná. Zalejeme 2 a ½ šálkami vody a pridáme šafrán. Ryžu dusíme tradičným spôsobom na slabom ohni pod pokrievkou.
- Keď je ryža hotová, opatrne ju vidličkou našuchoríme.
- Medzitým ako sa varí ryža, zohrejeme veľkú nepriľnavú panvicu. Vložíme do nej kuracie mäso a na strednom plameni opekáme zo všetkých strán do zlata. Podlejeme troškou vody, zakryjeme na necháme dusiť približne 10-15 minút, až sa tekutina odparí a mäso je uvarené. Päť minút pred koncom pridáme sušené brusnice.
- Ryžu premiešame s mäsom, orieškami a posypeme petržlenovou vňaťou. Veríme, že recept na pilaf ozvláštni vašu kuchyňu a zachutí vám tak, ako nám.