Raw avokádová torta s limetkami a orechmi

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Raw avokádová torta s limetkami a orechmi

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

300

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Korpus:

  • 120 g vlašských orechov
  • 50 g kokosovej múčky
  • 150 g datlí
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL kakaa
  • nastrúhaná kôra z 2 limetiek

Náplň:

Ingrediencie

Korpus:

  • 120 g vlašských orechov
  • 50 g kokosovej múčky
  • 150 g datlí
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL kakaa
  • nastrúhaná kôra z 2 limetiek

Náplň:

Nutričné hodnoty

Počet ľudí, ktorí sa riadia zásadami raw stravovania neustále rastie. Tieto zásady hlásajú, že len surové ovocie a zelenina si dokážu uchovať všetky svoje výživné látky, a tak prospievať nášmu organizmu. Aj naša avokádová torta plná kvalitných ingrediencií rozhodne stojí za vyskúšanie.

Avokádová torta len za pár minút

Nebudeme tvrdiť, že torta je nízkokalorická, ale je plná vitamínov. Okrem toho má ešte 2 nesporné výhody. Príprava je naozaj neskutočne jednoduchá a rýchla - teda okrem chladenia 🙂 Uvidíte, že sa do tohto zdravého štýlu stravovania zamilujete.

Postup:

  1. Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Do mixéra vsypte vlašské orechy, kokosovú múčku, vykôstkované datle, kakao, limetkovú kôru a poriadne rozmixujte.
  2. Vzniknutú hmotou naplňte tortovú formu a vložte do chladničky stuhnúť.
  3. Kým sa korpus chladí, pripravte si plnku. Na malé kúsky nakrájané avokádo rozmixujte a potom do mixéra pridajte kokosový olej, limetkovú šťavu, nastrúhanú kôru a med.
  4. Znova poriadne vymixujte. Plnka by mala byť jednoliata, hustá a hladká. Náplň vylejte na stuhnutý korpus a vložte do chladničky.
  5. Avokádová torta by sa mala chladiť aspoň 5 hodín, najlepšie cez noc.
30 min