Paštéta z lososa hotová za pár minút

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Paštéta z lososa hotová za pár minút

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Čas prípravy: 15 minút/4 porcie

  • 150 g krémového syra
  • 70 g majonézy
  • 30 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • šťava z ½ citróna
  • 300 g údeného lososa
  • 60 g čiernych olív bez kôstky
  • 50 g kapár
  • 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • 60 g zelených olív
  • 200 g krekrov
Ingrediencie

Čas prípravy: 15 minút/4 porcie

  • 150 g krémového syra
  • 70 g majonézy
  • 30 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • šťava z ½ citróna
  • 300 g údeného lososa
  • 60 g čiernych olív bez kôstky
  • 50 g kapár
  • 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • 60 g zelených olív
  • 200 g krekrov

Nutričné hodnoty

Paštéta z lososa - už ste zažili, aby sa predjedlo stalo hviezdou celého večera? Naše recepty na predjedlá môžu dokonca zatieniť aj veľké pokrmy, ktoré ste mali v pláne servírovať. Navyše, okrem svojej špecifickej intenzívnej chute je losos aj jednou z najzdravších potravín. Vďačí za to svojmu nutrične bohatému obsahu, ktorého súčasťou je aj množstvo omega-3 mastných kyselín.

Paštéta z lososa ako predjedlo

Postup:

  1. Do mixéra dajte krémový syr, majonézu a kyslú smotanu. Pridajte soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Potom pridajte kúsky údeného lososa a 5 až 6 nasekaných čiernych olív, 20 g kapár a polovicu nasekaného kôpru. Rozmixujte.
  2. Ak chcete mať paštétu s výraznejšou štruktúrou, mixujte len chvíľku. Ak chcete paštétu jemnú, mixujte, kým zmes v mixéri nebude úplne hladká.
  3. Hotovú paštétu posypte zvyšným kôprom.
  4. Podávajte s krekrami, olivami a kaparami.
 
30 min