Pečená ovsená kaša s banánmi

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečená ovsená kaša s banánmi

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 2 banány (zrelšie)
  • 1,5 hrnčeka ovseného, iného rastlinného, alebo kravského mlieka, podľa vášho stravovacieho režimu
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • ¼ hrnčeka arašidového masla
  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky vanilky alebo vanilkového extraktu
  • 1 lyžica drveného ľanového semienka
  • Trocha kokosového oleja na vymastenie plechu na pečenie
Ingrediencie
  • 2 banány (zrelšie)
  • 1,5 hrnčeka ovseného, iného rastlinného, alebo kravského mlieka, podľa vášho stravovacieho režimu
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • ¼ hrnčeka arašidového masla
  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ lyžičky vanilky alebo vanilkového extraktu
  • 1 lyžica drveného ľanového semienka
  • Trocha kokosového oleja na vymastenie plechu na pečenie

Nutričné hodnoty

Pečená ovsená kaša je najnovší trend, ktorý sa venuje téme zdravého stravovania a príprave klasickej ovsenej kaše trochu inak. Môžete si ju dopriať len tak, čerstvo upečenú, alebo alebo s arašidovým maslom, javorovým sirupom, kopou ovocia, či jablčným pyré.

Pečená ovsená kaša s banánmi, nesmierne chutná a vhodná aj pre vegánov

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a menší hlbší plech vymažeme trochou kokosového oleja.
  2. Banány olúpeme a rozpučíme, napríklad pučidlom na zemiaky, alebo vidličkou.
  3. V miske zmiešame ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu, soľ, vanilku a ľanové semienka, ktoré sme nadrvili alebo rozmixovali. Lyžicou premiešame.
  4. Suché suroviny pridáme k rozpučeným banánom a premiešame. Ďalej pridáme ešte javorový sirup, mlieko a arašidové maslo a znovu premiešame. Chvíľu počkáme, cca 15 minút, aby ovsené vločky nasali tekutinu a cesto sa tak viac zahustilo.
  5. Po chvíli cesto môžeme naliať na vopred pripravený, vymastený plech. Rovnomerne cesto ešte na plechu rozprestrieme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na cca 30 - 35 minút.
  6. Po upečení plech vyberieme a necháme vychladnúť. Následne nakrájame na rovnomerné kúsky a podávame napríklad s čerstvým ovocím a arašidovým maslom. Zvyšok môžeme skladovať v chladničke.
veľkonočná zemiaková baba
30 min