Pečená jahňacia lopatka je gurmánska záležitosť z kvalitného slovenského mäsa. Recept je jednoduchý, všetko pripravíte v jednom pekáči. Potrebujete len trochu času, ale mäsko sa pečie samo. Jemná jahňacina s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom s aromatickým výpekom stojí za to!
Pečená jahňacia lopatka s novými zemiakmi, zeleninou, rozmarínom a vínom v aromatickom výpeku
Postup:
-
Tento recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len trochu času.
-
Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia.
-
Mladé zemiaky umyjeme a prepolíme, mrkvovú očistíme a prepolíme, cibuľky prerežeme tiež na polovicu. Na panvici, alebo priamo v pekáči rozohrejeme olej a mäso na ňom krátko orestujeme z oboch strán. Osolíme, okoreníme a pridáme zeleninu a bylinky. Zeleninu môžeme pridať na začiatku, vtedy sa krásne spojí s výpekom, alebo cca hodinku pred dopečením.
-
Prikryjeme, môžeme podliať vodou alebo vínom a pečieme na 180 stupňov Celzia 2 1 hodinu, potom zmiernime ohrev a ďalšie 2 hodiny na 170 stupňov Celzia, posledných 20 minút môžeme piecť odokryté.