Ochutené pikantné oriešky ako jedlý darček. Môžete nimi potešiť kamarátov, alebo svoju polovičku. Vlastnoručne vyrobené darčeky mali vždy svoje čaro.
Ochutené oriešky ako jedlý darček alebo občerstvenie pre kamarátov
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 190 stupňov Celzia a pripravíme si menší plech na pečenie.
- Orechy vysypeme na plech na pečenie, poriadne ich rozprestrieme. Plech s orechmi vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 10 až 12 minút. Minimálne raz ich skontrolujeme a prehádžeme. Môžu rýchlo zhorieť. Počas pečenia prihliadneme na to, akú majú orechy farbu.
- Všetko korenie najskôr dáme do mažiara, alebo do mlynčeka na korenie a spolu so soľou ho utlčieme alebo zmixujeme do hladka.
- Maslo rozpustíme v malom hrnci na miernom ohni.
- Orechy po upečení trochu preberieme a vyzbierame prípadné tmavé kúsky orechových šupiniek.
- Všetky orechy nasypeme do misky, zalejeme rozpusteným maslom a zasypeme jemnou zmesou korenia.
- Všetko dobre premiešame tak, aby orechy boli v zmesi dobre obalené. Vďaka maslu bude zmes korenia na orechoch dobre držať.
- Aby sme našu vlastnoručne vyrobenú orechovú zmes mohli aj darovať, nasypeme ju napr. do papierového kornútu z červeného papiera.