Losos so šošovicovým šalátom je skvelá kombinácia sýtej ryby a teplého šalátu z uvarenej šošovice a póru. My sme pridali dresing z typicky severského skyru podobného bielemu jogurtu.
Grilovaný losos so šošovicovým šalátom - ľahké jedlo po sviatkoch
Postup:
-
Lososa dáme piecť aj s kožou na 15 min na 180 stupňov Celzia. Po 10 minútach kožu ľahko stiahneme a lososa pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme alebo grilujeme ďalších 5 minút.
-
Pór očistíme, nakrájame a orestujeme ho na oleji v panvici.
-
Pridáme uvarenú alebo sterilizovanú šošovicu a premiešame.
-
Pridáme špenát, premiešame a odstavíme.
- Na dresing vymiešame jedno balenie skyru, 2 PL horčice, 1 až 2 PL olivového oleja a ½ ČL soli. Dobre vychladíme a podávame k jedlu.
Náš tip:
- Losos, ako aj iné ryby patria do zdravého menu, nakoľko obsahuje vysoké množstvo vitamínu D.