Losos so šošovicovým šalátom – rýchly a zdravý obed

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Losos so šošovicovým šalátom – rýchly a zdravý obed

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Na dresing:

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Na dresing:

Nutričné hodnoty

Losos so šošovicovým šalátom je skvelá kombinácia sýtej ryby a teplého šalátu z uvarenej šošovice a póru. My sme pridali dresing z typicky severského skyru podobného bielemu jogurtu.

Grilovaný losos so šošovicovým šalátom - ľahké jedlo po sviatkoch

Postup:

  1. Lososa dáme piecť aj s kožou na 15 min na 180 stupňov Celzia. Po 10 minútach kožu ľahko stiahneme a lososa pokvapkáme olejom a posolíme. Pečieme alebo grilujeme ďalších 5 minút.

  2. Pór očistíme, nakrájame a orestujeme ho na oleji v panvici.

  3. Pridáme uvarenú alebo sterilizovanú šošovicu a premiešame.

  4. Pridáme špenát, premiešame a odstavíme.

  5. Na dresing vymiešame jedno balenie skyru, 2 PL horčice, 1 až 2 PL olivového oleja a ½ ČL soli. Dobre vychladíme a podávame k jedlu.
 

Náš tip:

  • Losos, ako aj iné ryby patria do zdravého menu, nakoľko obsahuje vysoké množstvo vitamínu D.
30 min