Krídelko alebo stehienko? Tak sa pýtajú v klasickej francúzskej komédii. Tak tentokrát naše obľúbené kuracie stehienko - alebo mäso s rúčkou. Kuracie stehná sú šťavnaté a rýchlo hotové, k tomu pár chrumkavých zemiakov.
Šťavnaté kuracie stehná - rýchle a chutné pre veľkých aj malých
Postup:
- V hrnci alebo na panvici s hrubším dnom opečieme na oleji slaninku, pór, cesnak a kuracie stehná.
- Keď sa mäsko zatiahne, pridáme papriku a cukety, koreniny a ak treba občas podlejeme troškou vody a dusíme pod pokrievkou.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame napríklad na pozdĺžne tvary a uvaríme ich v slanej vode s troškou rasce. Scedíme ich a opečieme na panvici.
- Podávame s kuracím stehnom a dusenou zeleninou.