Kurací steak so špenátovými listami a mandľami

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Kurací steak so špenátovými listami a mandľami

Cookučka
Cookučka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 kuracie prsia
  • PL oleja
  • 1 balenie špenátových listov
  • menšia kocka bieleho čerstvého syra
  • hrsť mandľových lupienkov
  • soľ a čerstvé čierne korenie
Ingrediencie

Pre 2 osoby:

  • 2 kuracie prsia
  • PL oleja
  • 1 balenie špenátových listov
  • menšia kocka bieleho čerstvého syra
  • hrsť mandľových lupienkov
  • soľ a čerstvé čierne korenie

Nutričné hodnoty

Kurací steak aj pre športovcov

Postup:

  1. Mandľové lupienky na sucho opečieme na panvici, kým nezačnú hnednúť a voňať.
  2. Na rovnakej panvici potom opečieme kuracie prsia na horúcom oleji z každej strany, spolu aspoň 10 minút.
  3. Vyberieme ich z panvice a necháme odpočívať v teple - v miske prikrytej alobalom.
  4. Na panvici (môžeme aj na tej istej) na troške vody prehrejeme špenátové listy. Posypeme farebným korením a soľou. Pridáme biely syr.
  5. Kuracie steaky nerežeme na tenké plátky a podávame s teplým šalátom zo špenátu a syru. Posypeme opečenými mandľovými lupienkami.
30 min