Kurací Cordon bleu

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Kurací Cordon bleu

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

16

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 4 kuracie prsia
  • 8 plátkov kvalitnej šunky s vysokým obsahom mäsa
  • 8 tenkých plátkov ementálu alebo syra comté
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka z voľného výbehu
  • 1 šálka strúhanky
  • ½ šálky hladkej múky
  • Repkový olej na smaženie
Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 4 kuracie prsia
  • 8 plátkov kvalitnej šunky s vysokým obsahom mäsa
  • 8 tenkých plátkov ementálu alebo syra comté
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 2 vajíčka z voľného výbehu
  • 1 šálka strúhanky
  • ½ šálky hladkej múky
  • Repkový olej na smaženie

Nutričné hodnoty

Originálny recept na Cordon bleu pochádza z Francúzska. Odtiaľ aj pomenovanie “Cordon bleu” čiže “modrá stuha”. To je označenie najvyššieho vyznamenania pre kuchárov. Jednoduchosť a dokonalá kvalita surovín sú alfou a omegou tohto klasického jedla. Originál sa pripravuje z jemného teľacieho mäsa a syra comté. My sme pripravili kurací Cordon bleu s kvalitnou šunkou a syrom.

Kurací Cordon bleu je presne ten recept, ktorý chcete vyskúšať

Postup:

  1. Z kuracích pŕs odkrojíme, menšie okrajové časti - filetky a ponecháme si len väčší kus. Ten pozdĺžne nakrojíme a roztvoríme. Cez fóliou naklepeme na tenko. Klepeme však jemne a opatrne, aby sme jemné mäso nepotrhali. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Do stredu každého mäsa položíme 2 plátky šunky a 2 plátky syra, alebo naopak (lepšie je však schovať syr do šunky aby prípadne pri smažení nevytiekol).
  3. Preložíme a vytvoríme akúsi kapsu. Tú potom môžeme ešte jemne po koncoch naklepať, alebo zopnúť špáradlami, aby lepšie držala pokope a neotvárala sa príliš.
  4. Obalíme postupne v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Strúhanku dobre popritláčame.
  5. V panvici si zohrejeme 2cm vrstvu oleja, keď je horúci, opatrne vložíme pripravené kapsy a smažíme zvoľna, na strednom plameni z každej strany do zlata. Mäso by malo byť prepečené, ale stále šťavnaté.
  6. Vyberieme z panvice a necháme odkvapkať na papierových obrúskoch od prebytočného oleja.
  7. Pred podávaním šikmo nakrojíme, aby bolo vidno lákavé vnútro každého Cordon bleu rezňa. Rezne servírujeme so zemiakovou kašou, alebo ryžou podľa chutí.
  8. Takýto sýty gurmánsky zážitok skvelo dopĺňa ľahký a chrumkavý zelený listový šalát.
  9. Rezeň môžete pripraviť aj z morčacieho, alebo bravčového mäsa. Originál je z teľaciny. My sme zvolili všetkým dostupné kuracie prsia dobrej slovenskej kvality.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min