Krémová kukuričná polievka je veľmi obľúbená v Amerike. My sme jej vdýchli trochu šťavnatosti našou slovenskou slaninkou a dobrým syrom. Na jej prípravu sme použili maslo, aby mala tú pravú kukuricovú chuť. Kukuricu môžete použiť čerstvú, konzervovanú, alebo mrazenú.
Krémová kukuričná polievka na masle s plátkom slaninky a so syrom
Postup:
- Cibuľu nakrájame, vo väčšom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Za stáleho miešania ju smažíme do zlatista a následne pridáme kukuricu. Chvíľu ju ešte restujeme, pre uvoľnenie chute spolu s cibuľou a potom ju zalejeme mliekom. Ľahko osolíme a okoreníme. Hrniec prikryjeme a všetko necháme variť do mäkka.
- Medzitým nakrájame slaninku na tenšie plátky a opečieme bez tuku na nepriľnavej panvici. Tuku sa zo slaniny uvoľní dosť, nemusíme mať teda obavy, slanina sa nepripečie.
- Po upečení slaninu ešte necháme odkvapkať od prebytočného tuku na tanieriku s kuchynskou utierkou.
- Syr nastrúhame na jemno. Pažítku na zdobenie dobre umyjeme, kuchynskou utierkou vysušíme a nakrájame na jemno.
- Keď je kukurica mäkká a domácnosťou sa šíri kukuričná vôňa, pripravíme si mixér. Môžeme použiť taktiež mixér ponorný. Kukuricu zmixujeme dohladka. Niekto preferuje pred mixovaním trochu odložiť bokom, a keď je krém zmixovaný do hladka, pridať trochu kukurice. Ak máte radi krémové polievky plne jemné, môžete ešte krém po zmixovaní precediť cez jemné sito.
- Nakoniec si krém ešte vyšperkujeme s trochou nastrúhaného syra, slaninou a dozdobíme pažítkou. Prajem dobrú chuť!