Tento dezert určite sprevádzal aj vaše detstvo. Tá smotanová chuť nám pripomína najkrajšie, bezstarostné obdobie života. Máme pre vás recept na Detský domáci pribináčik deluxe s jednoduchými, ale efektnými čokoládovými čipsami.
Smotanový domáci pribináčik deluxe
Postup:
- Zaviažte si zástery, postup bude skutočne rýchly. Najskôr v jednej miske zmiešame mäkký tvaroh spolu s medom. Všetko dobre vymiešame, až nám vznikne sladký tvaroh. Tiež pridáme trochu vanilky.
- Vo väčšej miske, najlepšie kuchynského robota vyšľaháme smotanu na šľahanie. Nezabudnite, že smotana by pred šľahaním mala byť dobre vychladená. Keď je šľahačka pekne vyšľahaná, vymeníme šľahací hák na miešanie a po častiach za stáleho a pomalého miešania pridáme sladký tvaroh. Smotanu môžeme vyšľahať aj ručným metličkovým šľahačom a lyžicou pridávať a zamiešať tvarohový krém.
- Pribináčik je hotový. Naplníme ho do nádob, ktoré máme pripravené na servírovanie a dáme ho ešte na chvíľu vychladiť do chladničky.
- Medzitým si umyjeme a osušíme ovocie na zdobenie.
- Na čokoládové ozdoby - čipsy si rozpustíme čokoládu na varenie vo vodnom kúpeli. Pripravíme si papier na pečenie na pevnom podklade, napríklad na tácke.
- Malou lyžičkou čokoládu na papieri robíme kolieska, ktoré lyžičkou roztrieme do tenkej vrstvy. Papier na pečenie spolu s táckou a čokoládovými kolieskami dáme do mrazničky na 20 minút stuhnúť.
- Nakoniec servírujeme pribináčik ozdobený čerstvým sezónnym ovocím a dozdobený čokoládovými kolieskami.
- Myslím, že tento dezert určite sprevádzal aj celé Vaše detstvo. Tá smotanová chuť mne osobne pripomína najkrajšie, bezstarostné obdobie nášho života. Rada si tie chvíle pripomínam. Doma vyrobený je jednoducho najlepší. Spoločné chvíle v kuchyni s deťmi pri jeho jednoduchej príprave si veľmi užívame a kto vie, možno jeho chuť bude pre nich znamenať to isté, pekné spomienky.
- Nechajte tiež svoje deti trochu zamazať kuchyňu, ochutnať prstom smotanu a pridať trochu viac medu, ako je treba. Prajeme vám a vašej rodine dobrú chuť.