Bezlepkové palacinky v letnej šťavnatej verzii
Postup:
-
Ovocie umyjeme a osušíme, jahody rozpolíme a zvyšné ovocie ponecháme v celku. Ovocie dáme do misky a zalejeme marinádou z limetkovej šťavy a medu a necháme ho v chlade marinovať.
-
Ovocie pustí šťavu a spojí sa s chuťou medu a limetky a vytvorí krásnu a veľmi chutnú šťavnatú zmes.
-
Na palacinky prešľaháme mlieko s vajíčkom, pridáme múku, škrob, práškový cukor a štipku soli a všetko spolu spojíme do kompaktného palacinkového cesta.
-
Necháme odstáť aspoň hodinu v chladničke. Na olejom vymastenej rozohriatej nepriľnavej panvici postupne opekáme tenké palacinky do zlatohneda z každej strany.
-
Kyslú smotanu ochutíme vanilkovým cukrom a premiešame.
-
Hotové palacinky uložíme na tanier, pridáme marinované ovocie, trochu ochutenej kyslej smotany a ozdobíme čerstvou mätou.