Sladký zemiak s tofu a špenátom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Sladký zemiak s tofu a špenátom

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie
  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového oleja
  • 250 g špenátu
  • Štipka soli
  • 200 g údeného tofu
  • ¼ ČL mletého bieleho korenia
  • ¼ ČL mletého čili
  • 50 ml vody
  • 3 PL posekanej pažítky
Ingrediencie
  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 1,5 ČL soli
  • 3 PL olivového oleja
  • 250 g špenátu
  • Štipka soli
  • 200 g údeného tofu
  • ¼ ČL mletého bieleho korenia
  • ¼ ČL mletého čili
  • 50 ml vody
  • 3 PL posekanej pažítky

Nutričné hodnoty

Sladké zemiaky - bataty sú aj u nás stále populárnejšie. Ich príprava je rýchla a ich chuť sa hodí takmer ku všetkému. Môžete ich podávať ako hlavné jedlo, alebo prílohu.

Sladký zemiak s tofu a špenátom

  1. Sladké zemiaky umyte, osušte a prekrojte na polovicu. Osoľte ich a pokvapkajte olivovým olejom. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie, položte naň pripravené sladké zemiaky a plech vložte do predhriatej rúry. Pečte 25 – 30 minút pri 180 °c.
  2. Špenát nasypte do hlbšej panvice a pridajte vodu a štipku soli. Prikryte ho pokrievkou a varte 1 – 2 minúty, aby sa sparil. Zložte pokrievku, pridajte údené tofu nakrájané na kocky, biele korenie, mleté čili a všetko spolu premiešajte.
  3. Vyberte sladké zemiaky z rúry, naplňte ich plnkou a vložte ich späť do rúry na ďalších 10 minút. Pred podávaním posypte pažítkou.
 

Náš tip:

Namiesto špenátu môžete použiť rovnaké množstvo mangoldu.  

Nutričné hodnoty - jedna porcia (390 g):

  • Energia: 381,9 kcal/ 1598,9 kJ
  • Bielkoviny: 12,9 g
  • Tuky: 13,5 g
  • Nasýtené tuky: 2,1 g
  • Sacharidy: 45,8 g
  • Cukor: 16,9 g
  • Vláknina: 10,3 g
  • Soľ: 2,7 g
  • Vápnik: 294,4 mg/29 % odd
  • Železo: 4,6 mg/38 % odd
 
veľkonočná zemiaková baba
30 min