Výborná verzia obľúbeného Pide s vajíčkom a lahodnou syrovou náplňou. Vďaka hotovému kysnutému cestu, s ktorým je radosť pracovať, bude chutná večera na stole do hodiny.
Turecká pizza Pide so syrom
Postup:
- V miske si premiešame suroviny na náplň, nadrobenú fetu, mozarellu a parmezán. Náplň na Pide ochutíme mletým čiernym korením a oreganom. Všetko spolu premiešame.
- Po okrajoch cesta narovnáme trochu syrovej náplne. Zahneme okraje tak, aby nám vznikli akési lodičky.
- Do stredu rozdelíme zvyšok syra. Okraje potrieme vajíčkom a sezamom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220°C asi 15 až 20 minút do zlata.
- Vyberieme z rúry, lyžicou urobíme do stredu jamku, do ktorej uložíme žĺtok, vložíme späť do rúry ešte na pár minút. Žĺtok by mal zostať ešte trochu tekutý.
- Po vybratí z rúry ešte posypeme parmezánom. Komu vyhovuje môže navyše potrieť Pide maslom, ktoré sa na horúcej pizze roztopí. Hotové Pide podávame ešte teplé.