Letné ríbezľové cupcakes s krémom so smotany a krémového syra sú malé, kyslasté a lákavé dezertíky do ruky. Skrátka tie správne letné ríbezľové koláčiky. Ak plánujete letnú oslavu, určite budete potrebovať niečo na slávnostný stôl. Čo iné by to v lete malo byť, ako dezert zo sezónneho ovocia.
Letné ríbezľové cupcakes do ruky
Postup:
- Na začiatku si umyte a osušte ríbezle. K mlieku pridajte ocot a zamiešajte. Odložte ho bokom na asi 10 min. Mlieko sa medzitým zrazí.
- Rozohrejte rúru na 180 Celzia.
- Ríbezle zaprášte múkou a odložte tiež na chvíľu bokom. Vďaka múke ovocie zostane počas pečenia vcelku.
- Vo veľkej mise preosejte múku, prášok na pečenie, sódu, kukuričný škrob, soľ, vanilku a mandľovú múku, všetko dobre zamiešajte
- Do ďalšej misy dajte cukor, olej a tiež zamiešajte
- Tieto dve zmesi potom spojte a po častiach do nej vmiešajte kyslé mlieko a nakoniec zľahka zapracujte aj ríbezle zaprášené múkou.
- Formu na muffiny vysteľte mufínovými košíčkami a do nich rovnomerne rozdeľte cesto. Plech dajte do rúry a pečte v rozohriatej rúre na 180 ° asi 15 min.
- Medzitým si pripravte krém jednoducho vyšľahajte všetky suroviny na krém a následne krém dajte na aspoň 0,5 hod. vychladiť.
- Muffiny po upečení najskôr nechajte vychladnúť a potom ich ozdobte vychladeným krémom. Použite vrecúško na zdobenie. Na vrch na každý cupcake dajte trocha ríbezlí na ozdobu. Ešte pred servírovaním cupcake dajte na chvíľu do chladu, to preto, aby krém pekne držal tvar. Dobrú chuť.