Cestovinový šalát s chrumkavým a zároveň šťavnatým kuracím mäsom je sýty a chutný. Je inšpirovaný slávnym Cézar šalátom. Strúhanka panko je typ japonskej strúhanky, s jej použitím sú obaľované pokrmy oveľa chrumkavejšie. Môžeme ju nahradiť podomácky vyrobenou strúhankou, zo staršieho pečiva, ktoré namelieme na hrubšie.
Cestovinový šalát s chrumkavým kuracím mäsom a neobyčajným dresingom
Postup:
- Kuracie prsia rozkrojíme na dve polovice a každú ešte na dva rovnaké kúsky.
- Mäso osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- Biely jogurt premiešame s pretlačeným cesnakom a paprikou. Vložíme doň kúsky mäsa a necháme aspoň hodinu marinovať v chladničke (pokojne aj cez noc).
- Marinované mäso obalíme v strúhanke, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olejom. Pečieme ich približne 30 minút pri 200 °C až kým nie sú prepečené ale stále šťavnaté.
- Medzitým ako sa mäso pečie, uvaríme v osolenej vode cestoviny, podľa návodu, ale mali by byť al dente, teda nie rozvarené.
- Rímsky šalát natrháme na kúsky, alebo nahrubo nakrájame. Uložíme na jednotlivé taniere, alebo veľkú servírovaciu misku.
- Na dresing vymiešame majonézu s pretlačeným cesnakom a ostatnými ingredienciami, okrem parmezánu. Ten zamiešame až nakoniec.
- Cestoviny scedíme, prepláchneme troškou studenej vody a necháme odkvapkať. Pridáme ich k šalátu. Upečené mäso nakrájame na kúsky a pridáme k šalátu a cestovinám. Prelejeme dresingom a na záver môžeme nastrúhať trochu parmezánu.