Strukovinový šalát v jarnom vydaní s čerstvou vňaťou a čili je skvelý a zdravý pre celú rodinu. Obstojí aj ako skvelá rastlinná bielkovinová bomba pre športovcov.
Strukovinový šalát pre rodinu aj športovcov
Postup:
- Ak máme suchú fazuľu, tak je potrebné ju nechať cez noc namočenú vo vode. Na druhý deň ju zlejeme a v novej vode uvaríme do mäkka. Do vody môžeme pridať rascu, proti nafukovaniu. Vodu posolíme až neskôr počas varenia.
- Použiť môžeme jednodruhovú fazuľu, napríklad bielu maslovú, alebo zmes fazule strakatej, hnedej, bielej prípadne aj cícer. Dĺžka varenia teda bude záležať od veľkostí fazúľ. Minimálne však hodinu až dve.
- Zeleninu pokrájame nadrobno, pridáme zliatu fazuľu, ocot a olej a dochutíme soľou a korením.
Náš tip:
- Strukoviny obsahujú železo, ktoré je pre naše telo veľmi dôležité.