Vyskúšajte obľúbený čokoládovo pudingový twister. Kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného pudingu a čokolády je neodolateľná. Ideálny recept, keď potrebujeme rýchlo napiecť ku kávičke pre návštevu, stačí mať v zásobe univerzálne lístkové cesto
Pudingový twister s čokoládou... aj vy to máte radi?
Postup:
-
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a aby neobschol. Dáme vychladnúť. Vychladnutý krém metličkou dobre premiešame, aby v ňom neboli hrudky.
-
Rúru zohrejeme na 200 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie.
-
Plát lístkového cesta rozvinieme a pomocou valčeka ho ešte trocha rozvaľkáme. Po dĺžke ho rozdelíme na dve rovnaké časti.
-
Jednu časť potrieme hrubou vrstvou hustého pudingu a posypeme čokoládovými kúskami.
-
Zakryjeme druhým plátom cesta a jemne stlačíme. Veľkým nožom nakrájame na 2 cm široké kúsky.
-
Tie potom zatočíme a uložíme na pripravený plech. Pečieme do zlatohneda, 18-20 minút, treba ich sledovať.
-
Necháme vychladnúť a pred podávaním poprášime práškovým cukrom.