Hráškový guláš s mäsom a zemiakmi

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Hráškový guláš s mäsom a zemiakmi

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

V zimnom období nie je zahrievacích pokrmov nikdy dosť. Keď vonku poriadne prituhne, nič nepoteší viac, ako horúci tanier sýteho gulášu, akým je hráškový guláš s hovädzím mäsom a zemiakmi. Dokonalé jedlo z jedného hrnca.

Sýty a horúci hráškový guláš na zimu

Postup:

  1. Mäso očistíme a nakrájame na kocky 2x2 cm.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Posolíme a zakrytú ju necháme podusiť. Občas premiešame.
  3. Potom odokryjeme a necháme odpariť všetku tekutinu, pričom cibuľu miešame a necháme len veľmi mierne skaramelizovať.
  4. Do hrnca pridáme mäso a opekáme z každej strany, kým sa mäso nezatiahne a neobalí cibuľou.
  5. Necháme vyvariť tekutinu až na tuk, potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, paradajkový pretlak, gulášové korenie a sladkú papriku. Osolíme a okoreníme čiernym korením. všetko spolu dobre premiešame a podlejeme vodou alebo vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené.
  6. Zakryjeme pokrievkou, znížime teplotu a dusíme tak dlho, až je mäso takmer mäkké.
  7. Medzitým si očistíme a nakrájame zemiaky a mrkvu.
  8. Keď je mäso mäkké, pridáme do hrnca zeleninu a zasypeme hráškom. Zakryjeme (ak treba podlejeme ešte trochou vody) a dusíme, až kým sa mäso nerozpadáva, a zelenina je mäkká.
  9. Na záver do gulášu pridáme sušenú majoránku, a kto chce, môže na záver pridať jeden pretlačený strúčik cesnaku.
 

Náš tip:

  • Guláš podávame s dobrým chlebom.
veľkonočná zemiaková baba
30 min