Máte radi kurací paprikáš, ale nejete ho, pretože vám prekáža „rozoberanie“ mäsa od kosti v omáčke? Mne áno! A preto paprikáš (hoci mi veľmi chutí) takmer vôbec nevarím. Nedávno som ale našla spôsob ako pripraviť lahodné kura na paprike bez otravnej kože a kostí. Jednoducho som nahradila celé kuracie štvrte vykostenými kuracími stehnami. Odvtedy pripravujem paprikáš len takto, v jednoduchšej a rýchlejšej verzii (mäso nakrájané na menšie kúsky sa rýchlejšie uvarí) a musím povedať , že táto príprava jedlu na chuti vôbec neuberie. Práve naopak, použitím správnych byliniek a dobrého vývaru vám možno zachutí ešte viac ako ten klasický 😉 takže, vyskúšate?
Kura na paprike bez kostí a kože
Postup:
- Kuracie mäso očistíme od nechcených častí a nakrájame na väčšie kúsky. Vložíme do misky a zaprášime mletou červenou paprikou, pálivou paprikou, osolíme a okoreníme.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle a oleji do sklovita spolu s tymianom, bobkovým listom a novým korením.
- Pridáme kúsky mäsa a opečieme z každej strany, aby sa zatiahlo. Podlejeme vývarom, privedieme k varu, zakryjeme a dusíme na slabom ohni domäkka.
- V šľahačkovej smotane rozhabarkujeme hladkú múku a pomaly prilejeme k mäsu. Ak sa bojíte, že v smotane zostali hrudky múky, môžete smotanu preliať do hrnca cez sitko.
- Povaríme približne 5-8 minút a nakoniec do omáčky zamiešame kyslú smotanu. Ešte minútku prehrejeme a odstavíme. Ochutnáme, prípadne dochutíme soľou a korením.
- Kura na paprike podávame s haluškami alebo uvarenými cestovinami, posypané čerstvou pažítkou.
Náš tip:
- Ak chcete mať omáčku úplne hladkú, a bez korenia, pred zahustením smotanou z nej vyberte mäso, omáčku preceďte, vložte mäso späť a pokračujte podľa receptu.