To pravé na leto – low carb cheesecake bez vajec a múky s ovocím. Žiadne výčitky svedomia, že sme si dopriali dezert v čase, keď sa snažíme udržať „figúru“ do plaviek. Táto jednoduchá torta potrebuje len pár minút v rúre, zvyšok vám zariadi chladnička. A aj preto je malinový low carb cheesecake taký lákavý najmä počas teplých dní, pretože sa servíruje vychladený. Už si nemusíte odriekať sladké dobroty ani v lete. Tento vychladený cheesecake neobsahuje múku, vajcia, ani rafinovaný cukor, ale napriek tomu sa ho nebudete vedieť dojesť, pretože na chuti mu ubrané nebolo!
Cheesecake bez vajec a múky a predsa sladký a zdravý
Postup:
- Zo všetkých prísad (okrem prísad na plnku) vypracujeme cesto, ktoré môžeme dať trochu zachladiť do chladničky, aby sa nelepilo.
- Stuhnuté cesto rukami natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.
- Pečieme ho v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
- Medzitým si do misky so studenou vodou dáme napučať plátky želatíny asi na 10 minút.
- Šľahačku vyšľaháme do tuha. Jogurt, tvaroh, citrónovú šťavu a kôru a javorový sirup vymiešame. Napokon do jogurtovej masy rozmiešame za hrsť malín (môžeme ich predtým rozmixovať). Celý cheescake tak nadobudne krásnu ovocnú chuť a farbu.
- Odoberieme asi tretinu jogurtovej zmesi a 1 PL šľahačky a na slabom plameni ju prihrejeme (pozor, nesmieme prevárať). Do zohriatej zmesi vložíme vyžmýkanú želatínu a miešaním ju rozpustíme. Celú túto zmes potom vlejeme do zvyšku jogurtovej masy, rozmiešame a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku.
- Vlejeme do tortovej formy a dáme do chladničky ideálne cez noc, aby želatína riadne stuhla.
- Na druhý deň odoberieme asi tretinu malín, rozmixujeme ich s lyžicou javorového sirupu. Touto polevou polejeme hotový stuhnutý cheesecake a dozdobíme čerstvými malinami.