Zdravý zemiakový šalát môžete pripraviť so severskou verziou jogurtu, hustým a zdravým bielym Skyrom. Pridajte mladú cibuľku a hrášok. Správne ochutený bude skvelým doplnkom k ľahšiemu Vianočnému menu.
Zdravý zemiakový šalát môžete pripraviť v novej zdraviu prospešnej verzii
Postup:
-
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme trochu vychladnúť, aby neboli horúce. Šúpeme ich však ešte teplé, ide to ľahšie ako studené.
-
Vychladnuté nakrájame na tenšie plátky, alebo iný obľúbený tvar.
-
Mladú cibuľku nakrájame na kolieska.
-
Hrášok scedíme a vajíčka uvarené na tvrdo ošúpeme a nakrájame.
-
Do misy dáme zemiaky, pridáme trochu olivového oleja, cibuľku, skyr, horčicu a koreniny. Všetko spolu dobre premiešame. Na záver pridáme vajíčka a premiešame už len zľahka.
-
Dochutíme prípadne soľou a čiernym korením.
-
Necháme dobre vychladnúť a pár hodín pred podávaním odstáť. Ozdobíme napríklad zelenými vňaťami, petržlenom a pažítkou.