Zdravé nátierky

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Zdravé nátierky

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Jablková s chrenom a syrom:

  • 1 väčšie kyslé jablko
  • 1 ČL jemne strúhaného čerstvého chrenu
  • 80 g nátierkového masla
  • 80 strúhanej goudy
  • Citrónová šťava
  • Soľ a mleté čierne korenie

Tvarohovo-mrkvová s cesnakom:

  • 1 hrudkovitý tvaroh
  • 1 veľká mrkva
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice mäkkého masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Cibuľka na podávanie
Ingrediencie

Jablková s chrenom a syrom:

  • 1 väčšie kyslé jablko
  • 1 ČL jemne strúhaného čerstvého chrenu
  • 80 g nátierkového masla
  • 80 strúhanej goudy
  • Citrónová šťava
  • Soľ a mleté čierne korenie

Tvarohovo-mrkvová s cesnakom:

  • 1 hrudkovitý tvaroh
  • 1 veľká mrkva
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice mäkkého masla
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • Cibuľka na podávanie

Nutričné hodnoty

Zdravé nátierky sú výborné ako denný snack, ale s kúskom chrumkavého pečiva vedia nahradiť aj rýchlu večeru. Pripravili sme dve nátierky z typicky jesenných surovín, plné zdravých a dobrých surovín a vitamínov.

Zdravé nátierky na raňajky, ako denný snack, alebo rýchla večera

Postup:

Mrkvová nátierka s tvarohom:

  1. Ošúpanú mrkvu nastrúhame najemno, pridáme pretlačený cesnak, tvaroh, maslo, ochutíme soľou, korením, červenou paprikou a všetko spolu dobre premiešame.
  2. Ak je príliš drobivá, pridáme trochu viac masla.
  3. Natrieme na chlieb a posypeme pažítkou alebo cibuľkou.

Jablková nátierka s chrenom:

  1. Jablko ošúpeme a nastrúhame nahrubo, pridáme chren, syr, lučinu, osolíme, ochutíme korením a citrónovou šťavou.
  2. Pred podávaním necháme odležať v chladničke. Najlepšie chutí na hriankach.
  3. Tip: Výrazný chren môžeme nahradiť dvoma lyžicami strúhaného zeleru.
veľkonočná zemiaková baba
30 min