Waldorfský šalát v našej "de luxe" verzii je vzácna kombinácia plodov konca leta, ako je hrozno, zeler a oriešky nakrájané na drobno, spojené zálievkou zo smotany, citrónovej šťavy a čierneho korenia. V originálnej verzii je ako ovocie použité jablko. V našej exkluzívnej verzii waldorfského šalátu sme to skúsili s hroznom a ananásom a výsledok nás príjemne prekvapil. Vyskúšajte aj vy sviatočnú verziu tohto klasického jesenného šalátu – Waldorfský šalát v exkluzívnej verzii. Kombinácia vlašských orieškov, čerstvého hrozna, aromatického zeleru a exotického šťavnatého ananásu je „neotrepaná“ a chutná.
Gurmánsky zážitok zo šalátu, ktorý neslúži ako príloha, ale hlavné jedlo
Postup:
-
Zelerovú buľvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, prípadne nakrájame na jemné štangličky.
-
Čerstvý ananás tiež ošúpeme a oddelíme vnútornú tuhú časť. Potom ho nakrájame na podobne veľké kúsky ako zeler.
-
Strapec jesenného hrozna dôkladne umyjeme a pooddeľujeme hroznové guľôčky. Niekoľko väčších kúskov ananásu, pár guličiek hrozna a niekoľko orechov si necháme na záverečné aranžovanie Waldorfského šalátu pred podávaním.
-
Majonézu vymiešame s kyslou smotanou do hladka a pridáme citrónovú šťavu, soľ, čerstvo namleté čierne korenie a worčestrovú omáčku.
-
V miske premiešame nakrájaný zeler, ananás a hrozno. Pridáme vymiešanú zálievku a spojíme.
-
Preložíme na tanier, alebo do pohárov, či dekoratívnych mištičiek. Dozdobíme niekoľkými hroznovými guľkami, väčšími kúskami ananásu a orechmi, ktoré sme si odložili.
-
Waldorfský šalát podávame poriadne vychladnutý. |Veľmi sa hodí k jesenným sýtejším mäsám, alebo len tak ako predjedlo pred jesenným hodovaním.