Vegánske lievance s jahodami v balzamiku

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Vegánske lievance s jahodami v balzamiku

Eduard Radimák
Eduard Radimák

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

10

 min

Ingrediencie

Na lievance:

  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové)
  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva

Na jahodový šalát s balzamikom:

  • 1 krabička jahôd (500 g)
  • 2 PL balzamikový koncentrát
  • 1 PL limetová šťava
  • 1 PL tekutý med
  • mäta
Ingrediencie

Na lievance:

  • 1 hrnček hladká múka
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (sójové, mandľové, ryžové)
  • 1 ČL jablčný ocot
  • 2 PL javorový sirup, alebo agáve sirup
  • 2 PL rastlinný olej
  • štipka soli a štipka prášku do pečiva

Na jahodový šalát s balzamikom:

  • 1 krabička jahôd (500 g)
  • 2 PL balzamikový koncentrát
  • 1 PL limetová šťava
  • 1 PL tekutý med
  • mäta

Nutričné hodnoty

Vegánske lievance sú presne také chutné ako ich nevegánsky variant. Ak teda z akéhokoľvek dôvodu chcete vyskúšať, tento vegánsky dezert, kombinácia s jahodami v balzamiku, mede a liemtovej šťave je tá pravá.

Vegánske lievance s jahodami v balzamiku aj pre gurmánov

Postup:

  1. Múku premiešame s práškom do pečiva a soľou.
  2. Do rastlinného mlieka pridáme ocot (vegánska náhrada vajca) a vlejeme do múky. Vidličkou prešľaháme a pridáme olej a sirup.
  3. Lievance pečieme na oleji, alebo na kokosovom tuku.
  4. Zo surovín na marinované jahody pripravíme úhľadný "šalát" a podávame na lievance. Ozdobíme mätou.
20 min