Talianska paradajková polievka

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Talianska paradajková polievka

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na 2 porcie:

Ingrediencie

Na 2 porcie:

Nutričné hodnoty

Talianska paradajková polievka - čo sa náročnosti týka, paradajková polievka patrí medzi tie najjednoduchšie. Ako aj väčšina talianskych jedál. A práve pri jednoduchých jedlách je dôležitý výber surovín. Ak máte doma vždy poruke kvalitný olivový olej, kvalitné sekané paradajky a čerstvé bylinky - bez dobrej večere určite neostanete. Ak chceme výdatnejšiu polievku, pridáme aj uvarené mäsové tortellini, ktoré si môžete sami pripraviť alebo kúpiť ako chladený polotovar. A tiež samozrejme môžeme pridať pár hoblín parmezánu.

Voňavá talianska paradajková polievka

Postup:

  1. V hlbšej panvici alebo v hrnci na oleji osmahneme do zlatista na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Potom pridáme soľ, čierne korenie a sušené oregano a nakoniec sekané paradajky. Všetko spolu necháme cca 1 minútu prevrieť. Pred podávaním primiešame posekanú čerstvú bazalku - tá dodá polievke nenapodobiteľnú chuť a vôňu.
 

Náš tip:

  • Môžeme použiť aj čerstvé oregano, potom 1 polievkovú lyžicu.
veľkonočná zemiaková baba
30 min