Špenátoví slimáci z lístkového cesta sú rýchla chrumkavá dobrota. Pripravíte ich za 20 minút, chutia všetkým a plnku môžete variovať podľa svojej chute, alebo obsahu chladničky.
Špenátoví slimáci z lístkového cesta
Postup:
-
Cesnak očistíme a prepasírujeme do hrnca.
-
Zalejeme olivovým olejom, cca 30 ml a na miernom ohni cesnak pečieme do zlatista.
-
Prilejeme zvyšný olivový olej a odstavíme zo sporáka.
-
Lístkové cesto rozvinieme a potrieme pripraveným cesnakovým olejom.
-
Cesto posolíme a pridáme špenát a kukuricu.
-
Zrolujeme do rolády a nakrájame cca na 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
-
Pečieme podľa návodu na obale cesta, teda cca 20 min na 180 stupňov Celzia.
-
Plnku môžete meniť podľa seba. Je to navyše ideálny zerro waste recept, pretože využijete aj zbytky potravín, ako tvaroh, syr, paradajky, šampiňóny a pod. Dobrú chuť!