Obľúbený a dokonalý sýty recept na zapekané plnené zemiaky. Vyskúšajte ich ako my, s chutným a dobre ochuteným duseným hovädzím mäsom a horúcim zapečeným syrom.
Plnené zemiaky a zapekané s mletým mäsom
Postup:
- Zemiaky uvaríme v celku v šupke takmer do mäkka. Necháme mierne vychladnúť a potom im odrežeme hornú tretinu. Vnútro zemiakov vydlabeme lyžičkou a odložíme si ho.
- Na olivovom olej orestujeme najemno nasekanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a opekáme kým sa mäso neprepečie a nezmení farbu do hneda.. Zalejeme paradajkovou pasatou, alebo obľúbeným paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou. Pridáme soľ, korenie, vydlabané vnútro zo zemiakov, fazuľu a podusíme 10-15 minút. Na záver ochutíme oreganom alebo majoránkou.
- Pripravené zemiaky naplníme mäsovou zmesou, posypeme syrom, a zapečieme pri 180 °C asi 25 minút.
- Podávame s kyslou smotanou, posypané nakrájanou čerstvou pažítkou alebo klíčkami.