Ovocná torta vo všetkých svojich variantoch je klasikou svadieb, rodinných osláv, detských párty a taktiež kaviarní a cukrární.
Ovocná torta s jahodami
Postup:
- Do misky dáme celé vajcia, cukor a nastrúhanú citrónovú kôru a mixérom šľaháme na vysokých otáčkach, kým nám nevznikne bledá pena veľkého objemu.
- Múku si zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme. Potom ich jemne vmiešame varechou do vaječnej zmesi.
- Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, pekne ho na povrchu uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch asi 35 minút.
- Po dopečení ho necháme chvíľu stáť vo forme, potom ho opatrne z formy uvoľníme a stiahneme papier na pečenie.
- Hotový korpus necháme teraz riadne vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame mixérom do hladka, pridáme vanilku a cukor a znovu vymiešame, aby sa cukor v kréme rozpustil. Do tuha vyšľahanú šľahačku jemne vmiešame gumenou varechou do tvarohu.
- Tortu pozdĺžne raz prerežeme, naplníme polovicou krému, posypeme polovicou jahôd. Zvyšok krému použijeme na ozdobenie povrchu torty a na krém naukladáme jahody.