Pikantné kuracie soté – „Sweet&sour“ chicken

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pikantné kuracie soté – „Sweet&sour“ chicken

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Pre 4-6 osôb:

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • 1 malé vajíčko
  • ½ lyžičky soli
  • 1  červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 300 g konzerva ananásu
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru

Na omáčku sweet&sour:

  • 60 ml kečupu
  • 60 ml octa
  • 60 ml šťavy z ananásu
  • ½ lyžičky morskej soli
  • 2-3 lyžičky hnedého cukru
  • čili omáčka alebo drvené čili (môžeme vynechať)
  • na dokončenie – sezamové semienka a jarná cibuľka
Ingrediencie

Pre 4-6 osôb:

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 lyžice zemiakového škrobu
  • 1 malé vajíčko
  • ½ lyžičky soli
  • 1  červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 300 g konzerva ananásu
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 1 lyžička najemno nastrúhaného zázvoru

Na omáčku sweet&sour:

  • 60 ml kečupu
  • 60 ml octa
  • 60 ml šťavy z ananásu
  • ½ lyžičky morskej soli
  • 2-3 lyžičky hnedého cukru
  • čili omáčka alebo drvené čili (môžeme vynechať)
  • na dokončenie – sezamové semienka a jarná cibuľka

Nutričné hodnoty

Pikantné kuracie soté alebo kuracie soté v sladko-kyslej omáčke je minútkové jedlo a určite ho poznáte  z čínskych reštaurácií alebo fast-foodov. Pripraviť si ho doma je jednoduchšie ako by ste si mysleli a – podľa mňa – chutí oveľa lepšie. Ako rýchla večera alebo obed pre priateľov je úplne ideálne.  Pri príprave určite  nezabudnite na čili! Pre deti samozrejme radšej vynechajte, ale ak varíte len pre dospelých, štipľavým rozhodne nešetrite.

 Pikantné kuracie soté na čínsky spôsob

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájame na 2 cm kúsky.
  2. V miske prešľaháme vajíčko so soľou a so škrobom. V zmesi obalíme kuracie kúsky. Necháme postáť pri izbovej teplote 15 minút, alebo ešte lepšie, na noc do chladničky.
  3. Z ananásovej šťavy, kečupu, octu, soli a cukru vymiešame omáčku. Ak chceme omáčku aj pikantnú, pridáme 1-2 lyžice čili omáčky alebo drvené čili papričky.
  4. Vo veľkej panvici alebo woku zohrejeme olej a necháme ho rozpáliť. Pridáme mäso v jednej vrstve a sprudka opečieme z oboch strán dozlatista.
  5. Vyberieme a udržiavame teplé.  Do panvice pridáme papriky nakrájané na kocky a nastrúhaný zázvor. Pár minút opekáme na strednom plameni. Potom pridáme kúsky ananásu, sladko-kyslú omáčku a privedieme k varu.
  6. Potom pridáme kuracie kúsky a spolu povaríme 2-3 minútky, kým je mäso hotové. Jeden kúsok vyberieme a skontrolujeme, či je uvarené. Ak áno, odstavíme.
  7. Sladko-kyslé kura podávame posypané čerstvou jarnou cibuľkou a sezamom. Výbornou prílohou je varená basmati ryža.
30 min