Ak si radi občas doprajete vyprážané kuracie nugetky tak ako my, tak ste otvorili ten pravý recept. Dlhú dobu som premýšľala prečo rezne nie sú tak chrumkavé, ako keď si ich objednáme z fast foodu. Keď som toto maličké tajomstvo rozlúštila, už nikdy som u nás doma strúhanku na ne nepoužila. Kukuričné lupienky kupujem vo veľkých baleniach a pomocou mixéra si z nich pripravujem svoju vlastnú kukuričnú strúhanku. Možno to od dnes bude tak aj u vás doma.
Chrumkavé kuracie nugetky
Postup:
- Najskôr si pripravíme kuracie prsia. Rozkrojíme ich pozdĺžne, a potom ešte každý plátok na polovicu. Samozrejme veľkosť je na vás, ale je dôležité, aby ste vždy používali tenšie plátky, najmä kvôli prepečeniu mäsa. Mäso bude takto vždy prepečené.
- Keď máme mäso naporcované, osolíme ho a okoreníme z oboch strán. Ďalej si v miske zmiešame čili, papriku, rozmarín a sušený cesnak. Zmesou korenia potom plátky ešte dokoreníme.
- Nasleduje takzvaný trojobal. Ochutený kurací plátok najskôr obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v podrvených kukuričných lupienkoch. Takto obalené nugetky kladieme na pripravenú tácku. Plátky sa snažíme nevrstviť na seba, aby sa neprilepili.
- Nugetky následne môžeme vysmažiť v rozpálenom rastlinnom oleji. Môžeme použiť aj fritovací hrniec. Po upečení nugetky necháme odpočinúť na papierovej kuchynskej utierke, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
- Kým budeme variť prílohu, či už zemiaky, kašu, alebo hranolky, pripravíme si omáčku, ktorá chrumkavosť nugetiek skvele dopĺňa. Cibuľu a kyslú uhorku nakrájame na čo najmenšie kocky. Čím menšie, tým lepšie. Dáme ich do misky a pridáme zvyšok ingrediencií. Teda majonézu, worchestrovu omáčku, jogurt, soľ, korenie, cukor a kečup. Všetko poriadne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.