Pečená treska s fantastickou chrumkavou krustou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečená treska s fantastickou chrumkavou krustou

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 400 g filé z tresky alebo treščia fileta
  • 85 g strúhanky
  • 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate nasekanej na jemno
  • 2 strúčiky olúpaného cesnaku
  • kôra z polky dobre umytého bio citróna
  • 60 g zmäknutého masla
  • šťava z 1/2 citróna
  • extra citrón na ozdobu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • lyžička masla na vymastenie nádoby na pečenie
Ingrediencie
  • 400 g filé z tresky alebo treščia fileta
  • 85 g strúhanky
  • 3 lyžice čerstvej petržlenovej vňate nasekanej na jemno
  • 2 strúčiky olúpaného cesnaku
  • kôra z polky dobre umytého bio citróna
  • 60 g zmäknutého masla
  • šťava z 1/2 citróna
  • extra citrón na ozdobu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • lyžička masla na vymastenie nádoby na pečenie

Nutričné hodnoty

Pečená treska s chrumkavou krustou, čerstvými bylinkami a citrónom je naozaj letný gurmánsky zážitok. V lete mnohí radi večeriame ryby. Na dovolenke pri mori sa to priam žiada. Ale ani doma sa nemusíme ochudobňovať o tento letný gurmánsky zážitok. Po horúcom dni, nikto z nás nemá chuť na ťažkú ​​večeru. Zároveň do seba musíme dostať nejaké živiny, ktoré po celodennom jedení vodných melónov naše telo potrebuje:-) Navariť si recept, kde je pečená treska je v podstate jednoduché. Niekomu sa to však zdá fádne. Vyskúšajte teda niečo rafinovanejšie, pečenú tresku s chrumkavou kôrkou, príprava ktorej vám zaberie len pár minút.

Chrumkavá, pečená treska je zdravá, ľahká a veľmi chutná letná večera

Postup:

  1. Najskôr si predhrejeme rúru na 220 stupňov Celzia. Nádobu na pečenie vymastíme pomocou kuchynského papierového obrúska a lyžičky masla.
  2. Filé z tresky dáme do nádoby na pečenie.
  3. Jednotlivé kúsky filé osolíme a okoreníme z oboch strán.
  4. V miske si zmiešame strúhanku s nasekanou petržlenovou vňaťou, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, zmäknutým maslom a trochou soli. Premiešavame vidličkou, kým sa nám všetky suroviny spoja v hladkú polo sypkú strúhanku, bude to chvíľku trvať. Maslo preto necháme vopred dostatočne zmäknúť.
  5. Strúhankovú zmes potom pekne navŕšime na filé z tresky tak, aby mal každý kúsok filé peknú strúhankovú čiapočku.
  6. Takto zasypané filé vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.
  7. Filé môžeme podávať s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, alebo len tak s chlebíkom či bagetou. Bez prílohy
 

Náš tip:

  • Na záver ešte určite pridajte čerstvý citrón, ktorým si ešte môžeme jednotlivé kúsky extra pokvapkať. Prajeme dobrú chuť!
veľkonočná zemiaková baba
30 min