Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom

Miro Kubečka
Miro Kubečka

 | 

Čas prípravy: 

120

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 600g bravčovej krkovičky
  • soľ a korenie
  • bylinky: šalvia, tymian, rozmarín a oregano
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku

Na plnku:

Na prílohu:

  • 50g ružičkového kelu
  • 120g lúpaných pečených gaštanov
Ingrediencie

Na 4 porcie:

  • 600g bravčovej krkovičky
  • soľ a korenie
  • bylinky: šalvia, tymian, rozmarín a oregano
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku

Na plnku:

Na prílohu:

  • 50g ružičkového kelu
  • 120g lúpaných pečených gaštanov

Nutričné hodnoty

Pečená krkovička s gaštanmi a ružičkovým kelom je luxusné jesenné sezónne jedlo. Ohúri aj na slávnostnom stole pre hostí. Plnená krkovička zachutí aj tým najväčším gurmánom. Pečené gaštany a malé ružičky kelu ako príloha sú rovnako krásne ako chutné.

Roláda z plnenej krkovičky, gaštany a malé ružičky kelu sú dokonalé jesenné menu

Postup:

  1. Mäso kúpené v celku rozkrojíme na čo najtenší plát a potrieme ho roztlačeným cesnakom a osolíme. Bylinky podľa receptu, alebo vlastnej chuti posekáme najemno a tiež nanesieme na mäso.

  2. Na panvici rozpálime olej a maslo, vhodíme nakrájanú cibuľu, trochu cesnak a slaninku.  Keď je cibuľa opečená do sklovita, odstavíme z ohňa. Rohlíky nakrájame na malé kocky cca 1x1cm. K pečivu pridáme na oleji a masle opečenú cibuľu so slaninkou. Vajce rozšľaháme s mliekom, majoránom, posekanou čili papričkou. Pridáme k pečivu a premiešame. Vznikne vlhká hmota, ktorú nanesieme na pripravené, cesnakom a bylinkami potreté mäso. Zatočíme, previažeme potravinovým špagátom, alebo použijeme špáradlá.

  3. Dáme piecť do rúry vyhriatej na cca 200 stupňov Celzia na pekáč podliaty vodou (na výšku 1 cm) na 1 hodinu. Prikryjeme 2 vrstvami alobalu. Po hodine odokryjeme a pečieme ešte asi 30 minút odokryté.

  4. V hrnci necháme zovrieť vodu a varíme v nej ružičkový kel asi štyri minúty, nie viac, aby nebol rozvarený. Kel potom scedíme, presypeme do misy a osolíme a okoreníme.

  5. Keď je mäso upečené, necháme ho 10-15 minút oddýchnuť, potom odstránime špagát alebo špáradlá a  preložíme ho na misu. Podávame obložené ružičkovým kelom a pečenými gaštanmi.

veľkonočná zemiaková baba
30 min