Palacinky s čerešňovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Palacinky s čerešňovou omáčkou

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

Na palacinky:

Na omáčku:

  • 2 šálky čerstvých višní alebo čerešní (prípadne mrazených)
  • pár lyžíc hnedého cukru
  • šťava z pol citróna
  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu
Ingrediencie

Na palacinky:

Na omáčku:

  • 2 šálky čerstvých višní alebo čerešní (prípadne mrazených)
  • pár lyžíc hnedého cukru
  • šťava z pol citróna
  • 1 štamperlík griotky
  • 1 lyžica škrobu
  • vanilkový extrakt alebo lyžica vanilkového cukru
  • mäta na ozdobu

Nutričné hodnoty

Na letné voňavé palacinky s čerešňovou omáčkou nalákate nie len deti 🙂

Postup:

  1. Z múky, mlieka, vajec a štipky soli a pripravíme hladké cesto. Necháme ho 30 minút odpočívať, potom metličkou zamiešame rozpustené maslo.
  2. Na olejom potretej panvici smažíme z cesta tenké palacinky do zlata z každej strany.
  3. V malom hrnci privedieme k varu vykôstkované čerešne, alebo višne s cukrom, vanilkou a citrónovou šťavou. Varíme do mäkka. Potom pridáme pre vôňu griotku a ešte prevaríme.
  4. V malom množstve vody rozmiešame škrob a prilejeme k omáčke. Počkáme kým zhustne a odstavíme.
  5. Teplou omáčkou polejeme palacinky a podávame. Ozdobíme mätou a môžeme aj kopčekom šľahačky alebo zmrzliny.
 

Náš tip:

  • Na ozvláštnenie môžeme do palacinkového cesta zamiešať 1 lyžicu nemletého maku, ktorý sa skvelo hodí k čerešniam či višniam. Vaše palacinky tak budú ešte atraktívnejšie.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min