Najlepší tvarohový krémeš

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Najlepší tvarohový krémeš

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého lístkového cesta Billa
  • vanilka
  • 500 ml mlieka
  • 5 vajec
  • 300 g práškového cukru (150 g na krém, 150 g na sneh)
  • 2 balenia prášku zlatého klasu
  • 500 g jemného tvarohu
Ingrediencie
  • 1 balenie čerstvého lístkového cesta Billa
  • vanilka
  • 500 ml mlieka
  • 5 vajec
  • 300 g práškového cukru (150 g na krém, 150 g na sneh)
  • 2 balenia prášku zlatého klasu
  • 500 g jemného tvarohu

Nutričné hodnoty

Snívate o skvelom dezerte? Tvarohový krémeš vás ohúri. A vôbec to nebude náročné. Ak máte navyše radi tvaroh, tak čítate tie správne riadky. Vyskúšajte tvarohový krémeš z lístkového cesta pre maškrtné jazýčky. Je rýchly a jednoduchý.

Tvarohový krémeš skvelý a prekvapivo rýchly

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky potom najlepšie v kuchynskom robote spolu so 150 g cukru ušľaháme. Pridáme trochu sušenej vanilky, ak nemáme časť cukru nahradíme vanilkovým cukrom. Následne môžeme pridať mlieko, tvaroh, dva zlaté klasy a ešte raz prešľaháme.
  2. Keď za nás kuchynský robot dokončuje miešanie tvarohového krému, my si medzitým na hlbší plech dáme lístkové cesto, môžeme použiť papier na pečenie, ktorý je prilepený z jednej strany lístkového cesta.
  3. Lístkové cesto môžeme ešte zľahka na niekoľkých miestach poprepichovať vidličkou, nebudú sa tak v ňom robiť zbytočné bubliny.
  4. Na cesto vylejeme tvarohový krém a všetko dáme opatrne piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia.
  5. Pečieme asi tak 20 minút. Tvarohový krém na vrchu musí byť už úplne upečený, ľahko zafarbený, tuhý na jemný dotyk prsta.
  6. Zatiaľ čo sa koláč na plechu pečie, my si vyšľaháme sneh z 5 bielkov. Keď je koláč s tvarohovou vrstvou upečený, sneh naň rovnomerne rozotrieme. Teplotu rúry znížime na 150 stupňov Celzia a pečieme ešte ďalších 15 minút. Po upečení necháme koláč ešte dobre vychladnúť, až potom môžeme krájať a podávať. Dobrú chuť.
 

Naše tipy:

  • Niekedy sa vám jednoducho nechce stať hodiny v kuchyni, ale zákusok by ste si dali. Ak je to krémeš, o ktorom možno snívate už niekoľko týždňov, tak ako ja, tento recept sa vám bude páčiť - ľahká pomoc.  Ak máte navyše radi tvaroh, tak čítate tie správne riadky. Vyskúšajte so mnou tvarohový krém z lístkového cesta pre maškrtné jazýčky. Je rýchly a jednoduchý.
  • Tvarohová verzia robí z tohoto zákusku vhodnú verziu aj pre športovcov, či vaše deti.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min