Mandľové sušienky Cantucciny

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Mandľové sušienky Cantucciny

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
  • 250 g hladkej múky
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 celých mandlí
  • 125-150 g celých lieskových orieškov
  • ½ balíčku kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • vajíčko na potretie (môžete vynechať)
Ingrediencie
  • 250 g hladkej múky
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 celých mandlí
  • 125-150 g celých lieskových orieškov
  • ½ balíčku kypriaceho prášku
  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • vajíčko na potretie (môžete vynechať)

Nutričné hodnoty

Tieto talianske mandľové sušienky sú neuveriteľne jednoduché na prípravu. Ak ste milovníkom orechov, tak si určite prídete na svoje. Ja ich pripravujem ako vianočné pečivo, a každoročne miznú z krabice ako prvé keďže sú tvrdšie, je dobré si ich namáčať do kávy či čaju, alebo ako to robia taliani - do dezertného vína! Pokojne ich napečte z dvojnásobnej dávky, v uzavretej nádobe vydržia veľmi dlho – aj keď, u nás miznú vždy rýchlosťou svetla.

Mandľové sušienky Cantucciny

Postup:

  1. Rúru si vyhrejeme na 180 °C. Plytký plech vystelieme papierom na pečenie. Vo väčšej miske prešľaháme vajíčka s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou do hustej peny. Pridáme všetky orechy a nakoniec preosiatu múku s kypriacim práškom. Rukami alebo vareškou opatrne všetko spojíme. Pomúčeným rukami rozdelíme zmes na 3 rovnaké časti, a na plechu sformujeme do valčekov. Trochu ich postláčame a uhladíme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlata, približne 25-35 minút.
  2. Ešte horúce ich preložíme na dosku a veľkým ostrým nožnom nakrájame na ½ cm až 1 cm hrubé plátky. Pracujeme svižne, keď valčeky vychladnú, stvrdnú, a bude ťažké ich nakrájať.
  3. Plátky po vychladnutí skladujeme v krabici, alebo v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min