Lievance s malinovou omáčkou

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Lievance s malinovou omáčkou

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Lievance s malinovou omáčkou sú ľahké, chutné a zaručene budú chutiť všetkým členom rodiny. Kombinácia banánov v ceste a malinovej omáčky je neskutočné chutná a z obyčajného receptu sa stane zázrak 🙂 Tento recept je vhodný na raňajky, desiatu, olovrant alebo len tak, ak máte chuť na niečo sladké.

Raňajky, desiata, olovrant alebo len tak? 

Postup:

  1. Na platni rozohrejeme na miernom ohni panvicu na lievance. Zľahka ju potrieme tukom.
  2. Múku premiešame s kypriacim práškom a dáme do mixéra. Pridáme dva olúpané banány, vajcia a mlieko, mixér dobre uzavrieme a zmixujeme na hladké cesto.
  3. Medzitým sa nám panvica rozpálila a my môžeme cesto naliať do jednotlivých častí. Zmes vystačí asi na osem kusov.
  4. Pri pečení si všímame okraje. Keď už začínajú byť zlatisté, každý lievanec obrátime a dopečieme druhú stranu.
  5. Kým sa nám opečie zvyšok lievancov, uvaríme si maliny s cukrom. Aby bola omáčka jemná, môžeme ju precediť cez sito.
  6. Hotové lievance podávame s malinovou omáčkou a šľahačkou a v lete s chutnou zmrzlinou. Dobrú chuť!
kouzunak veľkonočný koláč
10 min