Kuracie tacos je skvelá rýchla večera pre deti a celú rodinu. Poteší dokonca aj hostí na malej párty. Či už máte tematický mexický večer, alebo ste milovníkmi street food receptov, toto jedlo je super chutný tip.
Letné tacos s bylinkami a limetou
Postup:
- Najskôr si nakrájame kuracie mäso na menšie kúsky. Potom ho vo väčšej mise zmiešame s korením na mäsom. Pri výbere korenia sa inšpirujte našimi surovinami, alebo použite vaše obľúbené.
- Pridáme aj 1 až 2 lyžice olivového oleja a veľmi dobre premiešame. Takto pripravené mäso necháme odpočívať aspoň pol hodiny v chlade. Ešte lepšie, ale ak bude v chladničke odpočívať cez noc.
- Pokiaľ máme naponáhlo, vrhneme sa rovno na prípravu salsy a ostatnej zeleniny na podávanie.
- Na salsu potrebujeme nakrájať cibuľu najemno a spolu s paradajkami a limetkovou šťavou ju premiešame v malej miske. Môžeme tiež pridať trochu vňate z koriandra. Po ochutnaní dochutíme trochou soli a korenia.
- Avokádo rozpolíme ostrým nožom, vyberieme jadro a vylúpneme ho za pomoci väčšej lyžice zo šupky. Môžeme ho nakrájať na menšie kúsky.
- Panvicu dobre rozohrejeme, olej potrebovať nebudeme, je ho dosť v naloženom mäse. V rozohriatej panvici mäso opečieme do zlatistej z oboch strán a potom ho ešte chvíľu necháme odpočívať.
- Zatiaľ čo mäso odpočíva, opečieme tortily na sucho na panvici, alebo v rúre. Stačí len niekoľko minút, aby neboli príliš tvrdé a nelámali sa.
- Mäso môžeme ešte nakrájať na tenšie pásiky a môžeme ich rovno servírovať v teplej tortile spolu so salsou, avokádom, prípadne zakvapkať ešte trochou šťavy z limetky. Dobrú chuť.