Koláč z mandlí s letným ovocím a tvarohom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Koláč z mandlí s letným ovocím a tvarohom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

45

 min

Ingrediencie

Na 26 cm korpus:

Na krém:

  • 300 g jemného tvarohu
  • 150 g pomazánkového masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka vanilky
  • čerstvé ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle, podľa chuti a sezóny
  • mäta na ozdobu
Ingrediencie

Na 26 cm korpus:

Na krém:

  • 300 g jemného tvarohu
  • 150 g pomazánkového masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka vanilky
  • čerstvé ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle, podľa chuti a sezóny
  • mäta na ozdobu

Nutričné hodnoty

Koláč z mandlí, plný zrelého sladkého ovocia a jemného tvarohového krému si môžete pripraviť z kombinácie mletých mandlí a múky, alebo aj ako bezlepkovú verziu len z madlí.

Koláč z mandlí, sviežeho tvarohu a zrelého ovocia

Postup:

  1. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, ktorý sme predtým jemne potreli maslom.
  2. V miske zmiešame hladkú múku, mleté mandle, kypriaci prášok.
  3. V ďalšej miske prešľaháme do nadýchanej peny vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom. Prisypeme suché ingrediencie, šťavu z citróna a tvaroh. Všetko spolu premiešame a na záver do cesta  metličkou vmiešame rozpustené maslo.
  4. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Pichneme špáradlom do stredu a ak ho vytiahneme suché, koláč je upečený. Po upečení necháme vychladnúť vo forme.
  5. Tvaroh prešľaháme s pomazánkovým maslom, cukrom a vanilkou. Natrieme na korpus a obložíme čerstvým ovocím. Ozdobíme čerstvými bylinkami či jedlými kvetmi.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min