Kokosové ježe sme piekli s deťmi
Postup:
-
Najskôr v mise vyšľaháme cukor s vajíčkami do krémovej bielej peny. K pene pridáme ½ dcl oleja.
-
Do vyšľahanej zmesi pridáme všetky suché ingrediencie, teda múku premiešanú s práškom do pečiva, alebo vinným kameňom a citrónovú kôru.
-
Pridať môžeme prípadne aj malú hrsť mletých orechov, alebo mandlí. Ak chceme pridať viac, nahradíme nimi časť múky.
-
Pripravené cesto vylejeme do hranatej koláčovej formy, aby sme mohli potom vychladnuté piškótové cesto krájať na kocky, ktoré budeme ponárať do čokolády.
-
Pečieme cca 30 min na 180 C. Či je hotovo, skontrolujeme v strede koláča zapichnutou špajdľou na záver pečenia.
-
V miske nad vodnou parou jednoducho rozpustíme čokoládu, tak že zahrievame 100 g masla a 200 g kvalitnej horkej čokolády. V roztopenej čokoláde potom obaľujeme nakrájané kocky z piškótu a hneď ich vyváľame v kokose.
-
Dáme na mriežku stuhnúť.
- Ja som pre vás tento tradičný vianočný recept pripravila spolu s dievčatami, mojou dcérenkou a s jednou ochotnou malou pomocníčkou. Baby si prácu naozaj užili a kokosové ježe im veľmi chutili.