Gaštanový cheesecake

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Gaštanový cheesecake

Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

30

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na základ:

  • 2 balíky BB keksov 170 g
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica gaštanového pyré z balenia, ktoré použijeme na náplň torty
  • 1 lyžica cukru

Na náplň:

  • 226 g nátierky typu Lučina
  • 1 hrnček cukru
  • 3 vajcia
  • 3 žĺtky
  • 3/4  hrnčeka kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balenie gaštanového pyré

Na polevu:

  • 1/3 hrnčeka vody
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica gaštanového pyré
  • 1/4 hrnčeku cukru
  • 1 lyžica masla
Ingrediencie

Na základ:

  • 2 balíky BB keksov 170 g
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica gaštanového pyré z balenia, ktoré použijeme na náplň torty
  • 1 lyžica cukru

Na náplň:

  • 226 g nátierky typu Lučina
  • 1 hrnček cukru
  • 3 vajcia
  • 3 žĺtky
  • 3/4  hrnčeka kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balenie gaštanového pyré

Na polevu:

  • 1/3 hrnčeka vody
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica gaštanového pyré
  • 1/4 hrnčeku cukru
  • 1 lyžica masla

Nutričné hodnoty

Gaštanový koláč je hit každej jesene. Ak máte radi jedlé gaštany, určite skúste pripraviť tento gaštanový koláč, či Cheesecake. Nemusíte lúpať vrecko gaštanov. Skvelo vám poslúži gaštanové pyré z mraziaceho boxu.

Gaštanový koláč vo verzii cheesecake

Postup:

  1. Pripravíme si formu s priemerom 22 cm. Dno obalíme do alobalu, tak aby sme neskôr formu mohli položiť na plech zaliaty vodou.
  2. Začneme so základnou sušienkovou vrstvou. Sušienky rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom, lyžičkou gaštanového pyré a cukrom.
  3. Zmes rovnomerne rozložíme na dno formy a dáme do chladničky na chvíľu zachladiť.
  4. Rúru si rozohrejeme na 180 ° C
  5. Lučinu spolu s cukrom rozmixujeme, pridáme vajcia spolu so žĺtkami a všetko spolu dôkladne premiešame.
  6. Pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, rum a ďalej mixujeme. Nakoniec opatrne primiešame pyré z gaštanov.
  7. Nezabudneme si však odložiť jednu lyžicu na polevu.
  8. Tekutú zmes nalejeme na náš vychladený základ. Uistíme sa ešte raz že spodok formy je dobre obalený alobalom a formu s tortou položíme na hlbší plech do ktorého sme naliali vriacu vodu. Vody nemusí byť príliš stačí asi tak 1 cm.
  9. Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry približne na 1 hod. Po upečení by mala byť torta pekne do zlatistá zafarbená na povrchu a stred by nemal byť tekutý.
  10. Po vybratí ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu a nakoniec ho strčíme späť do chladničky vychladiť cez noc.
  11. Druhý deň si všetky ingrediencie na polevu zmiešame v menšom hrnci a prevaríme, chvíľku polevu varíme, trošku nám zhustne. Polevu ešte necháme vychladnúť, nakoniec polevou potrieme povrch torty a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
kouzunak veľkonočný koláč
10 min