Eton Mess je jahodový pohár so šľahačkou a snehovými pusinkami. Napečte snehové pusinky, vyšľahajte šľahačku a podávajte s čerstvými voňavými jahodami.. Dáme vám návod, ako využiť zvyšné bielky a vytvoriť z nich dezert ľahší než obláčik. Snehové pusinky v pohári Eton Mess si vás podmania.
Eton Mess s jahodami a pusinkami na leto
Postup:
- Bielky začneme šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle premeníme bielkovú tekutinu na penu, prisypeme k nim polovicu kryštálového cukru a šľaháme ďalej.
- Druhú polovicu cukru prisypeme vo fáze, kedy sa nám začne vytvárať biely bielkový sneh.
- Sneh vyšľaháme do tuhej špičky.
- Naplníme do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie robíme rôzne tvary (skutočne rôzne, pretože do finálneho dezertu budeme cukrové pusinky aj tak lámať).
- Sušíme v rúre na 120 stupňoch asi hodinu, kým sú pusinky na spodku aj na povrchu tvrdé a nelepkavé.
- Pred podávaním vyšľaháme šľahačku, jahodovú dreň povaríme s cukrom asi 10 minút a čerstvé jahody očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- Polámané pusinky, šľahačku, jahody a vychladnutú jahodovú polevu vrstvíme do pohárov, kým ich nenaplníme. Ihneď podávame.
Náš tip:
- Cukrové pusinky si môžeme napiecť kedykoľvek, keď nám ostanú bielka. Ak ich správne napečieme a riadne vysušíme, v uzavretej nádobe vydržia aj týždeň. Potom ich už len pred podávaním doladíme ovocím, šľahačkou a ovocnou polevou a ľahký letný dezert je na svete.