Domáci mrežovník je taká domáca klasika, ktorá opäť prichádza do módy. Môžete ho pripraviť s akýmkoľvek lekvárom, či ovocím.
Domáci mrežovník je sladké retro opäť v móde
Postup:
- Z uvedených surovín rýchlo spracujte cesto. Pri príprave krehkého cesta používajte studené maslo a cesto dlho nespracovávajte, aby ostalo krehké aj po upečení. Ak máte masu drobivú pridajte 1 až 2 polievkové lyžice studenej až ľadovej vody.
- Spracované cesto zabaľte do fólie a nechajte aspoň 30 minút chladiť.
- Vychladené cesto rozdeľte tak, že 2/3 roztlačte do formy, popichajte ho vidličkou a 1/3 odložte na "mriežky". Na cesto natrite hrubšiu vrstvu lekváru a tú posypte mandľami.
- Z 1/3 cesta vyvaľkajte tenké koleso a radielkom nakrájajte tenké pásiky a vytvorte z nich mriežku.
- Pečte pri teplote 180 °C cca 35-45 minút a podávajte vychladnutý.