Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom

 | 

Čas prípravy: 

30 min

Čas varenia: 

75 min

Cestoviny s kuracím mäsom a citrónom

Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Cestoviny s kuracím mäsom zachutia naozaj každému. Túto príjemnú kombináciu mäsa a cestovín dopĺňa svieža chuť citróna a čerstvých byliniek.

Ľahké cestoviny s kuracím mäsom a vôňou citrónov, olivového oleja a byliniek

Postup:

  1. Linguine alebo tenké špagety uvaríme al dente v osolenej vode. 1 šálku vody z varenia cestovín si uchováme na neskôr.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a z oboch strán opečieme kuracie prsia do zlata (z každej strany asi 10 minút). Osolíme a okoreníme. Vyberieme z panvice a nakrájame na kúsky. Udržiavame teplé.
  3. Do tej istej panvice pridáme maslo, necháme rozpustiť, pridáme pretlačený cesnak a čili vločky. Chvíľku spolu orestujeme, potom zalejeme šťavou z citróna a premiešame.
  4. Pridáme kuracie kúsky, vodu s cestovín a nakoniec cestoviny.
  5. Premiešame, ak treba, dolejeme vodu s cestovín, aby neboli cestoviny suché ale krémové. Pred podávaním posypeme parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
veľkonočná zemiaková baba
30 min