Bublanina s čučoriedkami je najmä v letnom období ideálny koláč, nakoľko môžete využiť rôzne druhy práve dozrievajúceho ovocia. Obzvlášť ju majú v obľube deti pre jej ovocnú vôňu a jemnú konzistenciu.
Bublanina s čučoriedkami je sezónny koláč, ľahký ako letný vánok
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia a umyjeme čučoriedky pod tečúcou vodou. Necháme ich v sitku uschnúť.
- Malý plech na pečenie si vymastíme.
- Do veľkej misy najskôr dáme suché suroviny, polohrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame. Keby sme zmiešali kypriaci prášok najskôr s tekutými surovinami, koláč by v rúre nezväčšil svoj objem.
- Následne do misy môžeme pridať aj zvyšok surovín, teda aj mlieko, dve vajcia a olej. Za pomoci metličky všetko dobre premiešame. Miešame tak dlho až sa zbavíme hrudiek.
- Cesto potom nalejeme do vopred vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu. Dbáme na to, aby bolo rovnomerne po celej šírke plechu. Navrch rovnomerne poukladáme ovocie. Druh ovocia sa samozrejme môže líšiť podľa dostupnosti. Nebojte sa experimentovať.
- Plech nakoniec vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.
- Servírujeme a krájame až po úplnom vychladnutí. Dobrú chuť!